Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z makaronem tagliatelle w aromatycznym sosie z dodatkiem białego wina i świeżego szczypiorku.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 108
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2183
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4002
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 54
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1423
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 108
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2183
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4002
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 54
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1423
Składniki
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente.
Krewetki marynujemy w oliwie z oliwek, soli, pieprzu i soku z połowy cytryny.
Rozgrzewamy patelnie i rozpuszczamy połowę masła z dodatkiem oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną szalotkę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy krewetki, posiekany czosnek, posiekany szczypiorek, posiekaną papryczkę chilli, łyżkę sosu rybnego, brązowy cukier, imbir, kolendrę i smażymy okoły minuty. Wlewamy białe wino i gotujemy, aż alkohol wyparuje. Pod koniec dodajemy i rozpuszczamy masło, aby troszkę zagęścić sos. Wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, mieszamy i gotowe.