Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z makaronem tagliatelle w aromatycznym sosie z dodatkiem białego wina i świeżego szczypiorku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10039
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1154
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 558
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10039
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1154
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 558
Składniki
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente.
Krewetki marynujemy w oliwie z oliwek, soli, pieprzu i soku z połowy cytryny.
Rozgrzewamy patelnie i rozpuszczamy połowę masła z dodatkiem oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną szalotkę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy krewetki, posiekany czosnek, posiekany szczypiorek, posiekaną papryczkę chilli, łyżkę sosu rybnego, brązowy cukier, imbir, kolendrę i smażymy okoły minuty. Wlewamy białe wino i gotujemy, aż alkohol wyparuje. Pod koniec dodajemy i rozpuszczamy masło, aby troszkę zagęścić sos. Wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, mieszamy i gotowe.