Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej przepis na smacznie podane krewetki. Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4083
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 167
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4083
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 167
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, a następnie podsmażyć na maśle. Dodać krewetki i chwilę podsmażyć z każdej strony. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić do smaku. Na małym ogniu redukować kilka minut, aby sos zgęstniał.
Krewetki podać posypane posiekaną natką pietruszki.