Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej przepis na smacznie podane krewetki. Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10686
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3345
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10686
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3345
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, a następnie podsmażyć na maśle. Dodać krewetki i chwilę podsmażyć z każdej strony. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić do smaku. Na małym ogniu redukować kilka minut, aby sos zgęstniał.
Krewetki podać posypane posiekaną natką pietruszki.