Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej przepis na smacznie podane krewetki. Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu.
Propozycja na proste a smaczne niedzielne danie z udziałem kurczaka. Składni...
Odsłon: 761
Grzyby z patelni, są bardzo dobrym dodatkiem do dania głównego lub mogą być s...
Odsłon: 356
Propozycja na proste a smaczne niedzielne danie z udziałem kurczaka. Składni...
Odsłon: 761
Grzyby z patelni, są bardzo dobrym dodatkiem do dania głównego lub mogą być s...
Odsłon: 356
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, a następnie podsmażyć na maśle. Dodać krewetki i chwilę podsmażyć z każdej strony. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić do smaku. Na małym ogniu redukować kilka minut, aby sos zgęstniał.
Krewetki podać posypane posiekaną natką pietruszki.