Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej przepis na smacznie podane krewetki. Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1490
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1490
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, a następnie podsmażyć na maśle. Dodać krewetki i chwilę podsmażyć z każdej strony. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić do smaku. Na małym ogniu redukować kilka minut, aby sos zgęstniał.
Krewetki podać posypane posiekaną natką pietruszki.