Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne krewetki ze szparagami podsmażone na maśle z aromatycznym sosem na bazie białego wina tworzą idealne danie na szybki, ale efektowny obiad lub kolację. To przepis, który zrobisz w 15 minut – idealny na ciepłe dni i romantyczne wieczory.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457543
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1401
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2226
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 567
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457543
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1401
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2226
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 567
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce i kroimy na 3–4 cm kawałki. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i łyżkę masła, wrzucamy szparagi i smażymy 3-4 minuty.
W miedzyczasie siekamy drobno czosnek i oczyszczamy krewetki z pancerzy i jelitek. Teraz dodajemy na patelnię czosnek i krewetki, smażymy 2–3 minuty z każdej strony, aż będą różowe.
Wlewamy wino czekamy chwilę aż odparuje. Dodajemy sok z cytryny, masło doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy całość 1-2minuty. Krewetki ze szparagami posypujemy posiekną natką i podajemy z bagietką czosnkową. Smacznego