Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne krewetki ze szparagami podsmażone na maśle z aromatycznym sosem na bazie białego wina tworzą idealne danie na szybki, ale efektowny obiad lub kolację. To przepis, który zrobisz w 15 minut – idealny na ciepłe dni i romantyczne wieczory.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1927
Polecam, pychota.
Odsłon: 644
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 523
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1927
Polecam, pychota.
Odsłon: 644
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 523
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce i kroimy na 3–4 cm kawałki. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i łyżkę masła, wrzucamy szparagi i smażymy 3-4 minuty.
W miedzyczasie siekamy drobno czosnek i oczyszczamy krewetki z pancerzy i jelitek. Teraz dodajemy na patelnię czosnek i krewetki, smażymy 2–3 minuty z każdej strony, aż będą różowe.
Wlewamy wino czekamy chwilę aż odparuje. Dodajemy sok z cytryny, masło doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy całość 1-2minuty. Krewetki ze szparagami posypujemy posiekną natką i podajemy z bagietką czosnkową. Smacznego