Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokieciki z łososiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia.
Ciasto francuskie rozłóż, podziel na 6 kwadratów. Orzechy włoskie posiekaj. Ser feta rozdrobnij, utrzyj z orzechami.
Na każdym kawałku ciasta ułóż plasterek łososia, posmaruj pastą serową. Brzegi podnieś do góry, zlep, formując koperty. Na górze zepnij wykałaczką.
Koperty ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do rozgrzanego do temp. 200°C piekarnika, piecz ok. 20 minut. Krokiety są smaczne na ciepło i na zimno.
Można podać do nich np. sos jogurtowo-chrzanowy: 200 ml jogurtu wymieszaj z łyżką chrzanu i szczyptą pieprzu, chłodź 15 minut.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie