Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokieciki z mięsem i pieczarkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
na ciasto zmiksować ze szczyptą soli, usmażyć naleśniki.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oliwy, dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki, udusić, doprawić solą i pieprzem, wystudzić.
Mięso i pieczarki wymieszać, całość zemleć w maszynce. Farsz rozkładać łyżką na naleśnikach, zwinąć w kopertę, zanurzyć w jajkach roztrzepanych z mlekiem, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju na złoto z każdej strony.
ok. 45 minut
Ciasto naleśnikowe odstaw na 30 min przed smażeniem. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj 50 ml wody. Do farszu warto dodać majeranek.Źródło: Twoje Imperium