Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokieciki z mięsem i pieczarkami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Składniki
na ciasto zmiksować ze szczyptą soli, usmażyć naleśniki.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oliwy, dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki, udusić, doprawić solą i pieprzem, wystudzić.
Mięso i pieczarki wymieszać, całość zemleć w maszynce. Farsz rozkładać łyżką na naleśnikach, zwinąć w kopertę, zanurzyć w jajkach roztrzepanych z mlekiem, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju na złoto z każdej strony.
ok. 45 minut
Ciasto naleśnikowe odstaw na 30 min przed smażeniem. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj 50 ml wody. Do farszu warto dodać majeranek.Źródło: Twoje Imperium