Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokieciki z mięsem i pieczarkami"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 75
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 446
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5077
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 75
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 446
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5077
Składniki
na ciasto zmiksować ze szczyptą soli, usmażyć naleśniki.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oliwy, dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki, udusić, doprawić solą i pieprzem, wystudzić.
Mięso i pieczarki wymieszać, całość zemleć w maszynce. Farsz rozkładać łyżką na naleśnikach, zwinąć w kopertę, zanurzyć w jajkach roztrzepanych z mlekiem, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju na złoto z każdej strony.
ok. 45 minut
Ciasto naleśnikowe odstaw na 30 min przed smażeniem. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj 50 ml wody. Do farszu warto dodać majeranek.Źródło: Twoje Imperium