Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-03-2010
ziemniak jest absolutnie królem warzyw :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1893
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6460
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1893
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6460
Składniki
Ziemniaki ugotowac, jeszcze gorące przecisnąc przez praskę lub przetrzec przez sito. Dodac mąkę, paprykę, sól, wbic jajko i wyrobic ciasto.
Jajka pokroic w kostkę, dodac posiekany szczypiorek, wymieszac z jogurtem, przyprawic.
Ciasto rozwałkowac na grubośc ok. 1 cm (pomagac sobie mąką). Pociąc je na kwadraty (w zalezności jaki duży kwadrat zrobimy, takiej wielkości nam krokiet wyjdzie). Na każdy kwadrat kłaśc farsz, zlepic brzegi, panierowac w bułce tartej i smażyc na głębokiem oleju.
Podawac z ulubionymi surówkami.
P.s. Pomysł zaczerpnięty z jakiejś starej "Przyjaciółki".