Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i pyszne danie dla każdego;) W środku delikatne na zewnątrz chrupiące.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 479
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3283
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 479
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3283
Składniki
Ciasto na naleśniki: mąkę, wodę,mleko i 2 jajka wymieszaj.Dodaj szczyptę soli. Smaż naleśniki
Farsz: Ugotuj na twardo 7 jajek. Pokrój w kostkę cebule i pieczarki.Usmaż na maśle. Połącz razem rozdrobnione jajka, pieczarki i cebulę.Dodaj curry, majonez, paprykę, sól i pieprz.Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na każdy naleśnik nałóż farsz i zawiń. Gotowy krokiet obtocz w rozbitym surowym jajku, nastepnie w bułce tartej i smaż na maśle z obu stron aż osiągnie złoty kolor.