Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet taka "noga" jak ja potrafiła to zrobić! Pycha!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 198
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 514
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 198
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 514
Składniki
Mięso i pokrojoną w paski cebulę wrzucamy do garnka,gotujemy ok 15min Następnie dodajemy pieczarki które wsiąkną nadmiar wody z mięsa,dodajemy kostki knorr i zioła prowansalski.Wszystko powinno się gotować a nie smażyć,dlatego robimy to na małym płomieniu.Dusimy 10min.potem znowu 10 min bez przykrycia tak aby woda cała wyparowała.Mięso mielone wołowe ma to do siebie że jest dosyć twarde,dlatego proponuję drewnianą łyżką często mieszać i rozdzielać na jak najmniejsze kawałki. Na naleśniki nie podaje składników bo chyba każdy wie jak zrobić?!
Na gotowe naleśniki nakładamy farsz oraz wcześniej pokrojony paseczek sera-nie za duży tak aby nie przeważyło smaku farszu.
Na końcu obtaczamy w jajku i bułce-smażymy.