Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet taka "noga" jak ja potrafiła to zrobić! Pycha!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2585
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3457
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1554
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2232
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2585
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3457
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1554
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2232
Składniki
Mięso i pokrojoną w paski cebulę wrzucamy do garnka,gotujemy ok 15min Następnie dodajemy pieczarki które wsiąkną nadmiar wody z mięsa,dodajemy kostki knorr i zioła prowansalski.Wszystko powinno się gotować a nie smażyć,dlatego robimy to na małym płomieniu.Dusimy 10min.potem znowu 10 min bez przykrycia tak aby woda cała wyparowała.Mięso mielone wołowe ma to do siebie że jest dosyć twarde,dlatego proponuję drewnianą łyżką często mieszać i rozdzielać na jak najmniejsze kawałki. Na naleśniki nie podaje składników bo chyba każdy wie jak zrobić?!
Na gotowe naleśniki nakładamy farsz oraz wcześniej pokrojony paseczek sera-nie za duży tak aby nie przeważyło smaku farszu.
Na końcu obtaczamy w jajku i bułce-smażymy.