Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny pomysł na sycący obiad lub ciepłą, imprezową przekąskę. Składniki farszu możecie dowolnie modyfikować, dodając lub wymieniając różne warzywa. Krokiety gyros najlepiej smakują serwowane na ciepło z sosem czosnkowym lub pomidorowym. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5765
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 65
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 69
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1658
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 85
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5765
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 65
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 69
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1658
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 85
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wbijamy dwa jajka, dodajemy mąkę i szczyptę soli. Składniki mieszamy. Następnie dodajemy wodę gazowaną oraz olej. Całość mieszamy do połączenia składników. Ciasto na naleśniki ostawiamy na około 30 minut na bok, żeby odpoczęło. Po tym czasie bierzemy się za smażenie naleśników.
Zabieramy się za przygotowanie farszu. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Kurczaka smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.
Paprykę myjemy. Cebulę obieramy z łupin. Ogórki wyciągamy ze słoika. Warzywa kroimy w drobną kostkę.
Żółty ser ścieramy na tarce.
Wszystkie składniki farszu łączymy ze sobą w jednej misce. Doprawiamy solą i pieprzem.
Naleśniki zwijamy z farszem. Przed podaniem podsmażamy je na wolnym ogniu przez około 3-4 minuty z każdej strony.
Gotowe krokiety gyros serwujemy w towarzystwie ulubionego sosu.