Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety jajeczne zawinięte w boczek"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Ugotowane na twardo jajka obierz i drobno pokrój w małą kostkę. Obrane ziemniaki zetrzyj na tarce do miski. Dodaj starty ser i pokrojone jajka. Do składników dołóż drobno posiekaną natkę pietruszki oraz surowe jajka. Całość wymieszaj. W razie potrzeby masę zagęść bułką tartą. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Ponownie dobrze wymieszaj. Z ciasta uformuj małe krokiety i usmaż je (patrz poniżej).
Przygotuj sos: masło rozpuść na patelni. Na rozgrzane masło wsyp mąkę i energicznie wymieszaj, żeby nie było grudek. Dodaj wywar warzywny, musztardę i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Krokiety podawaj z miksem sałat polanym sosem musztardowym.Źródło: Na żywo