Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety naleśnikowe z wędzoną makrelą"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 23
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7250
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154889
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1057
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 499
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 23
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7250
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154889
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1057
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 499
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto: wszystkie wymieszaj na gładką masę, dodając szczyptę soli. Około pół szklanki ciasta odłóż, z reszty usmaż naleśniki na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju.
Nadzienie: makrelę obierz ze skóry i ości. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do ryby, wyrób, dodając śmietanę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na naleśnikach, złóż w trójkąty. Namocz w odłożonym cieście naleśnikowym, obtocz w bułce tartej. Krokiety usmaż na złoty kolor z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie