Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety naleśnikowe z wędzoną makrelą"
Polecam.
Odsłon: 113
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 846
Polecam.
Odsłon: 113
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 846
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto: wszystkie wymieszaj na gładką masę, dodając szczyptę soli. Około pół szklanki ciasta odłóż, z reszty usmaż naleśniki na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju.
Nadzienie: makrelę obierz ze skóry i ości. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do ryby, wyrób, dodając śmietanę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na naleśnikach, złóż w trójkąty. Namocz w odłożonym cieście naleśnikowym, obtocz w bułce tartej. Krokiety usmaż na złoty kolor z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie