Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie syte i bardzo smaczne:)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1924
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1924
Składniki
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki.Zostawić trochę ciasta do obtoczenia krokietów. Do ciasta dodać lubczyk ,jajko i ewentualnie mąkę i mleko jak będzie go mało. Wędliny pokroić w kostkę.Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodać wędlinę i zasmażyć. Ziemniaki zmielić wraz z twarogiem,dodać przestudzoną wędlinę ,doprawić do smaku i dokładnie wyrobić.
Na placki naleśnikowe kłaść farsz ,zawinąć. Obtoczyć w cieście naleśnikowym i tartej bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z dwóch stron.
Smacznego życzę!