Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie syte i bardzo smaczne:)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3004
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 312
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 87
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1895
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12711
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3004
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 312
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 87
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1895
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12711
Składniki
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki.Zostawić trochę ciasta do obtoczenia krokietów. Do ciasta dodać lubczyk ,jajko i ewentualnie mąkę i mleko jak będzie go mało. Wędliny pokroić w kostkę.Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodać wędlinę i zasmażyć. Ziemniaki zmielić wraz z twarogiem,dodać przestudzoną wędlinę ,doprawić do smaku i dokładnie wyrobić.
Na placki naleśnikowe kłaść farsz ,zawinąć. Obtoczyć w cieście naleśnikowym i tartej bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z dwóch stron.
Smacznego życzę!