Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na krokiety. Zamiast smażyć naleśniki, sięgnij po kajzerki. Napełnij je farszem i usmaż na złoty kolor. Taki patent zdecydowanie skróci czas przygotowania potrawy, ponadto pomoże wykorzystać bułki, które nie są już pierwszej świeżości. Jakiego mięsa użyć do farszu? W przepisie wykorzystaliśmy mięso wieprzowe, jednak mieszane, wołowo-wieprzowe również sprawdzi się świetnie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19960
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 513
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6988
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244125
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19960
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 513
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6988
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244125
Składniki
Czosnek drobno posiekaj, cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry. Kapustę kiszoną przesiekaj.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Następnie dodaj mięso, gdy białko się zetnie, wrzuć czosnek i pieczarki. Podsmaż wszystko przez chwilę, po czym dorzuć kiszoną kapustę.
Całość wymieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze przez 7 minut. Dopraw sowicie solą oraz pieprzem. Zdejmij z palnika i odstaw do przestudzenia.
Mleko przelej do miseczki. Na talerz wysyp bułkę tartą. Jajka rozkłóć.
Kajzerki przekrój na pół, z każdej połowy wydrąż miąższ.
Gotowym farszem wypełnij połówki kajzerek. Otwartą stronę bułki zamocz w mleku i sklej palcami dociskając brzegi. Następnie całość zamocz w jajku, a na samym końcu w bułce tartej.
Gotowe krokiety smaż na rozgrzanym ogniu do zarumienienia.