Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na krokiety. Zamiast smażyć naleśniki, sięgnij po kajzerki. Napełnij je farszem i usmaż na złoty kolor. Taki patent zdecydowanie skróci czas przygotowania potrawy, ponadto pomoże wykorzystać bułki, które nie są już pierwszej świeżości. Jakiego mięsa użyć do farszu? W przepisie wykorzystaliśmy mięso wieprzowe, jednak mieszane, wołowo-wieprzowe również sprawdzi się świetnie.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 195
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 609
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16949
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 848
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 195
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 609
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16949
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 848
Składniki
Czosnek drobno posiekaj, cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry. Kapustę kiszoną przesiekaj.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Następnie dodaj mięso, gdy białko się zetnie, wrzuć czosnek i pieczarki. Podsmaż wszystko przez chwilę, po czym dorzuć kiszoną kapustę.
Całość wymieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze przez 7 minut. Dopraw sowicie solą oraz pieprzem. Zdejmij z palnika i odstaw do przestudzenia.
Mleko przelej do miseczki. Na talerz wysyp bułkę tartą. Jajka rozkłóć.
Kajzerki przekrój na pół, z każdej połowy wydrąż miąższ.
Gotowym farszem wypełnij połówki kajzerek. Otwartą stronę bułki zamocz w mleku i sklej palcami dociskając brzegi. Następnie całość zamocz w jajku, a na samym końcu w bułce tartej.
Gotowe krokiety smaż na rozgrzanym ogniu do zarumienienia.