Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w przygotowaniu. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba smażyć naleśników.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Mięso opłukać, ugotować przepuścić przez maszynkę do mięsa. Mięso łączymy z ugotowaną do miękkości kaszą. Dodajemy jajko, podsmażone grzyby wraz z pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor cebulką, przyprawy jakie kto lubi lub doprawiamy lekko solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrabiamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na waflu namoczonym w mleku ( to znaczy przykryć wafle ściereczką namoczoną w mleku na 3 minuty) wtedy łatwiej wafla będzie się zwijać. Tak przygotowaną wafle zwijamy w roladę, którą kroimy w 3 cm paski. Pozostałe jajka łączymy z mlekiem. Pokrojoną roladę moczymy w jajku i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na gorącym oleju.