Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8013

Dodano:

Odsłon: 16844

wyszło mi za dużo naleśników i część zjedliśmy z dżemem a z reszty zrobiłam krokiety :) Wykorzystałam grzyby które moczyłam i gotowałam na zupę grzybową :)

Składniki

  • ciasto na naleśniki:
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 6 jajek
  • 6 łyżek oleju
  • 4-5 szklanek mleka
  • farsz:
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 szklanki suszonych grzybów
  • sól, pieprz
  • panierka: jajka + bułka tarta
  • olej do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i zostawić, żeby odpoczęło następnie smażyć naleśniki.
    Kapustę kiszoną pokroić i obgotować.
    Grzyby namoczyć na noc i ugotować, następnie je drobno pokroić.
    Wymieszać kapustę z grzybami i doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Na naleśnika nakładać dość dużo farszu, zawinąć brzegi naleśnika do środka i zwinąć w rulon. Krokieta obtoczyć w pokłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać z czerwonym barszczem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń