Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyszło mi za dużo naleśników i część zjedliśmy z dżemem a z reszty zrobiłam krokiety :) Wykorzystałam grzyby które moczyłam i gotowałam na zupę grzybową :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1067
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1067
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2989
Składniki
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i zostawić, żeby odpoczęło następnie smażyć naleśniki. Kapustę kiszoną pokroić i obgotować. Grzyby namoczyć na noc i ugotować, następnie je drobno pokroić. Wymieszać kapustę z grzybami i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na naleśnika nakładać dość dużo farszu, zawinąć brzegi naleśnika do środka i zwinąć w rulon. Krokieta obtoczyć w pokłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać z czerwonym barszczem. Smacznego