Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyszło mi za dużo naleśników i część zjedliśmy z dżemem a z reszty zrobiłam krokiety :) Wykorzystałam grzyby które moczyłam i gotowałam na zupę grzybową :)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1325
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 601
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1325
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 601
Składniki
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i zostawić, żeby odpoczęło następnie smażyć naleśniki. Kapustę kiszoną pokroić i obgotować. Grzyby namoczyć na noc i ugotować, następnie je drobno pokroić. Wymieszać kapustę z grzybami i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na naleśnika nakładać dość dużo farszu, zawinąć brzegi naleśnika do środka i zwinąć w rulon. Krokieta obtoczyć w pokłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać z czerwonym barszczem. Smacznego