Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z kapustą i grzybami
Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę.
Kapustę ugotować od miękkości z dodatkiem soli i odrobimy cukru. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju.
W maszynie przemielić kapustę oraz grzyby. ( Możemy również wszystko drobno pokroić). Całość wymieszać dodać podsmażoną cebulkę. Doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać.
Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody.
Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk. Wszystko zależy od wielkości patelni oraz składników np. jajek.
Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz (ok. jedna pełna łyżka farszu). Zwijamy najpierw boki a następnie od dołu na trzy razy. (Patrz film poniżej). Zwinięte obtaczać w jajku i w bułce. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!
wyszło mi za dużo naleśników i część zjedliśmy z dżemem a z reszty zrobiłam k...
Odsłon: 291
Krokiety na szybko, bez smażenia naleśników.
Odsłon: 7562
Jak przygotować domowe krokiety z kapustą, wędzonymi śliwkami i grzybami - zo...
Odsłon: 9334
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4444
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 100
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 184
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 159
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 197
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 184
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4444
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 100
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 184
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 159
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 197
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 184
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę. Kapustę ugotować od miękkości z dodatkiem soli i odrobimy cukru. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju. W maszynie przemielić kapustę oraz grzyby. ( Możemy również wszystko drobno pokroić). Całość wymieszać dodać podsmażoną cebulkę. Doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać. Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk. Wszystko zależy od wielkości patelni oraz składników np. jajek. Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz (ok. jedna pełna łyżka farszu). Zwijamy najpierw boki a następnie od dołu na trzy razy. (Patrz film poniżej). Zwinięte obtaczać w jajku i w bułce. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z kapusty i pieczarek
Dania główne
Kurczak w orzechowej panierce
Dania główne
Dorsz na parze
Dania główne
Forszmak lubelski z kaszą gryczaną
Kotlety z kapusty i pieczarek
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 159
Kurczak w orzechowej panierce
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 184