Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite , chrupiące , bez których nie ma żadnej imprezy rodzinnej. Królują na każdych świętach. Zapraszam na przepis.
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 105
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 13
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2442
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7650
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 105
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 13
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2442
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7650
Składniki
Przygotuj ciasto z mąki, jajek wody, mleka, szczypty soli. Usmaż na patelni o średnicy 24 cm. cienkie naleśniki.
Kapustę drobno pokrój, zalej niewielką ilością wody, dodaj pokruszone suszone grzyby ,przykryj, gotuj na małym ogniu do miękkości. Odsącz. Boczek pokrój w drobną kostkę, wysmaż, dodaj pokrojona w kostkę kiełbasę i smaż kilka dobrych minut. Dodaj do kapusty .Następnie wlej maggi ,przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Duś jeszcze kilka minut. Odstaw do ostudzenia farszu.
Na naleśniki nakładać cienką warstwę farszu, boki zakładać do środka, jak w kopercie i rolować. Maczać krokiety w przyprawionym solą i pieprzem jajku, potem obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju lub na maśle klarowanym, smażymy na średnim ogniu. Krokiety smażymy na rumiany kolor przewracając z jednej strony na drugą.
Podawać gorące z barszczem czerwonym. Zapraszam na więcej przepisów do mojej książki kulinarnej na smakerze oraz zapraszam do obejrzenia filmu. Smacznego!