Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite , chrupiące , bez których nie ma żadnej imprezy rodzinnej. Królują na każdych świętach. Zapraszam na przepis.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1391
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1391
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Składniki
Przygotuj ciasto z mąki, jajek wody, mleka, szczypty soli. Usmaż na patelni o średnicy 24 cm. cienkie naleśniki.
Kapustę drobno pokrój, zalej niewielką ilością wody, dodaj pokruszone suszone grzyby ,przykryj, gotuj na małym ogniu do miękkości. Odsącz. Boczek pokrój w drobną kostkę, wysmaż, dodaj pokrojona w kostkę kiełbasę i smaż kilka dobrych minut. Dodaj do kapusty .Następnie wlej maggi ,przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Duś jeszcze kilka minut. Odstaw do ostudzenia farszu.
Na naleśniki nakładać cienką warstwę farszu, boki zakładać do środka, jak w kopercie i rolować. Maczać krokiety w przyprawionym solą i pieprzem jajku, potem obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju lub na maśle klarowanym, smażymy na średnim ogniu. Krokiety smażymy na rumiany kolor przewracając z jednej strony na drugą.
Podawać gorące z barszczem czerwonym. Zapraszam na więcej przepisów do mojej książki kulinarnej na smakerze oraz zapraszam do obejrzenia filmu. Smacznego!