Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 178
Dodano: 02.07.2020
Odsłon: 468
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Farsz
Pieczarki myjemy kroimy w plastry. Kapustę smażymy na maśle,dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę drobną. Doprawiamy solą,pieprzem i odrobiną Vegety.
Naleśniki
W naczyniu wlewamy mleko,dodajemy jajko,mąkę i maślankę. Blendujemy (miksujemy) na koniec dodajemy olej i mieszamy konsystencja powinna być gęsta.
Na usmażone naleśniki kładziemy farsz rozprowadzamy po całym naleśniku. Zawijamy w kopertę. Obtaczamy w jajku i bułce.
Smażymy na wolnym ogniu.
Podajemy z barszczykiem czerwonym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)