Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 178

Dodano:

Odsłon: 468

Super danie trochę czasu trzeba poświecić

Składniki

  • 40 g pieczarek
  • woreczek kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 30 g mała
  • Ciasto na naleśniki
  • 0.5 litra mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 0.5 szklanki maślanki
  • łyżka oleju
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krokiety z kapustą i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Farsz
    Pieczarki myjemy kroimy w plastry. Kapustę smażymy na maśle,dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę drobną. Doprawiamy solą,pieprzem i odrobiną Vegety.

  2. Naleśniki
    W naczyniu wlewamy mleko,dodajemy jajko,mąkę i maślankę. Blendujemy (miksujemy) na koniec dodajemy olej i mieszamy konsystencja powinna być gęsta.
    Na usmażone naleśniki kładziemy farsz rozprowadzamy po całym naleśniku. Zawijamy w kopertę. Obtaczamy w jajku i bułce.
    Smażymy na wolnym ogniu.


    Podajemy z barszczykiem czerwonym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń