Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety lubimy ,prawda?
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10765
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3445
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2478
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10765
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3445
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2478
Składniki
Kapustę szatkujemy ,zalewamy 100 ml wody ,dodajemy liść laurowy ,sól i dusimy do miękkości (w razie potrzeby dolewamy wody lub osączamy z nadmiaru). Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki ,odparowujemy z nadmiaru płynu ,ostudzamy. Dodajemy do kapusty razem z posiekanym koperkiem i startym żółtym serem. Naleśniki: Jajka dokładnie mieszamy z mąką ,mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną grudki wlewamy wodę ,mieszamy. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu (smarujemy pędzelkiem) ,po ok. 2 min z każdej strony. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony.