Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 236
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 236
Składniki
Mięso oraz warzywa z rosołu zmielić w maszynce, dodać jajko, podsmażoną cebulkę pokrojoną w kosteczkę. Doprawić solą, pieprze, oraz majerankiem. Wszystko razem wymieszać. Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk. Na każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć zaczynając od boków, a następnie zwinąć w rulon. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Zwinięte obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać najlepiej z czerwonym barszczykiem. Smacznego!