Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne krokiety, tym razem inaczej zmodyfikowałam farsz do nich. Zrobiłam farsz z dodatkiem dużej ilości sera żółtego. Farsz można zrobić pikantniejszy jak kto lubi.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1368
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4248
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1368
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4248
Składniki
Wykonanie farszu: Wymyty filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy. Na drugiej patelni dusimy pokrojone w kostkę z cebulą pieczarki. Uduszone pieczarki mieszamy z usmażonymi kostkami fileta. Dodajemy starty ser gouda, pokrojoną natkę pietruszki i koper. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki farszu mieszamy.
Składniki na 10 placków: 3 jaja 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki ciepłej przegotowanej wody 3 łyżki oleju 2,5 szklanki mąki sól do smaku (połowa małej łyżeczki) Wykonanie ciasta: Do miski wlewamy mleko, wodę olej i wbijamy jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dodajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40-50 minut i po tym czasie smażymy placki.
Wykonanie krokietów: Na rozłożony placek nakładamy farsz.
Zwijamy krokiety.
Każdy zwinięty krokiet przed smażeniem namaczamy w cieście, żeby połączenia placka się złączyły podczas smażenia.
Smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty, rumiany kolor.
Usmażone wykładamy na talerz.
Dekorujemy zieloną bazylią lub zieleniną i konsumujemy. Smacznego !!!