Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2353 Ocena: 52269
Dodano: 22.02.2021
Odsłon: 1373
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mięso mielimy.
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z mięsem dusimy na rozgrzanym oleju, uprzednio oprószając solą, by pieczarki puściły wodę. Odparowujemy z nadmiaru płynu. Dodajemy starty ser, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jajka ubijamy ze szczyptą soli.
Następnie dodajemy mleko i wodę.
Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą.
Miksujemy na gładko.
Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Na każdy z płatów ciasta układamy po dwie łyżki farszu, zawijamy w rulon, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę mieszamy z mąką i koperkiem, dokładnie rozrabiamy, zalewamy krokiety i zapiekamy 25 min. w 180°C
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 23 lutegoZgłoś do usunięcia
Super przepis:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Jak zwykle eleganckie i wykwintne danie w Pana wykonaniu. No i ten barszczyk obok obowiązkowo.Fajna sprawa :-)
1 Kto głosował? | Odpowiedz