Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4594
Dodano: 08.07.2020
Odsłon: 6411
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Naleśniki: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i odstawić na pół godziny aby odpoczęło. Ważne aby nie mieszać go w międzyczasie.
Farsz: Kapustę gotujemy do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso mielimy. Pieczarki kroimy w plasterki lub mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy cebulkę. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy mięso i smażymy aż mięso straci surowość. Doprawiamy solą, pieprzem i vegetą, mieszamy, chwilkę podsmażamy i przekładamy do miski. Na tym samym tłuszczu smażymy pieczarki. Usmażone przekładamy do miski z mięsem. Ugotowaną kapustę odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Gotową kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do miski. Całość dokładnie mieszamy. Gotowy farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy je w tradycyjne krokiety. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy nasze krokiety na patelni z obu stron do zrumienienia bułki tartej.Podajemy z barszczem czerwonym do picia. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 08 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Krokiety zawsze na Topie, a takie w szczególności :)p.s. Widzę, że Pani teraz trochą zaszalała z pysznymi przepisami ;p
6 Kto głosował? | Odpowiedz