Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krokiety zawsze pojawiają się u nas na świątecznym stole. Najlepiej smakują z barszczem.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 291
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1624
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 291
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1624
Składniki
Naleśniki: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i odstawić na pół godziny aby odpoczęło. Ważne aby nie mieszać go w międzyczasie. Farsz: Kapustę gotujemy do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso mielimy. Pieczarki kroimy w plasterki lub mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy cebulkę. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy mięso i smażymy aż mięso straci surowość. Doprawiamy solą, pieprzem i vegetą, mieszamy, chwilkę podsmażamy i przekładamy do miski. Na tym samym tłuszczu smażymy pieczarki. Usmażone przekładamy do miski z mięsem. Ugotowaną kapustę odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Gotową kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do miski. Całość dokładnie mieszamy. Gotowy farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy je w tradycyjne krokiety. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy nasze krokiety na patelni z obu stron do zrumienienia bułki tartej.Podajemy z barszczem czerwonym do picia. Smacznego!