Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. Panierowane w jajku , w bułce tartej i smażone . Przepis bardzo prosty. Polecam
miska, garnek, patelnia, nóż, chochla,
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Ciasto na naleśniki ; Do miski przesiać mąkę, wbić jajka i wlać mleko oraz wodę gazowaną . Dodać szczyptę soli i olej. Wszystkie składniki razem zmiksować, tak by ciasto było gładkie bez grudek. Zakryć ścierką i odłożyć na 15 minut aby ciasto odpoczęło. Patelnię rozgrzać, nakładać porcje ciasta i smażyć cienkie naleśniki. Farsz mięsno - pieczarkowy; Mięso mielone podsmażyć na 2 łyżkach oleju z dodatkiem soli i przyprawy do mięsa mielonego. Na pozostałym oleju podsmażyć do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę, dodać oczyszczone , pokrojone pieczarki, doprawić pieprzem i solą , podsmażyć do miękkości. Połączyć mięso mielone z podsmażonymi pieczarkami , wystudzić , dodać jajka i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Tak przygotowany farsz nakładać na usmażone placki , zwijać boki do środka i w rulon czyli krokiety , obtaczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać do czerwonego barszczu . Smacznego
Przygotowanie farszu.
Krokiety przygotowane do panierowania.