Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. Panierowane w jajku , w bułce tartej i smażone . Przepis bardzo prosty. Polecam
miska, garnek, patelnia, nóż, chochla,
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Ciasto na naleśniki ; Do miski przesiać mąkę, wbić jajka i wlać mleko oraz wodę gazowaną . Dodać szczyptę soli i olej. Wszystkie składniki razem zmiksować, tak by ciasto było gładkie bez grudek. Zakryć ścierką i odłożyć na 15 minut aby ciasto odpoczęło. Patelnię rozgrzać, nakładać porcje ciasta i smażyć cienkie naleśniki. Farsz mięsno - pieczarkowy; Mięso mielone podsmażyć na 2 łyżkach oleju z dodatkiem soli i przyprawy do mięsa mielonego. Na pozostałym oleju podsmażyć do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę, dodać oczyszczone , pokrojone pieczarki, doprawić pieprzem i solą , podsmażyć do miękkości. Połączyć mięso mielone z podsmażonymi pieczarkami , wystudzić , dodać jajka i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Tak przygotowany farsz nakładać na usmażone placki , zwijać boki do środka i w rulon czyli krokiety , obtaczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać do czerwonego barszczu . Smacznego
Przygotowanie farszu.
Krokiety przygotowane do panierowania.