Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Dodatkowo jest to fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków, które nie zeszły przy poprzednim obiedzie. :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Jeżeli używamy zwykłych ugotowanych utłuczonych ziemniaków, należy je przecisnąć przez praskę i dodać do nich łyżkę masła oraz dwa żółtka i wyrobić gładkie ciasto. Jeżeli natomiast używamy ziemniaków, które były utłuczone już z dodatkiem masła lub śmietany, nie dodajemy tłuszczu ponownie. Do ziemniaczanej masy proponuję dodać szczyptę gałki muszkatołowej.
Z ciasta uformować kawałki długości ok 5 cm.
Każdy kawałek panierować kolejno w mące, rozmąconych jajkach oraz bułce tartej. Następnie usmażyć krokiety na rumiano z każdej strony. Smacznego! :)