Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Dodatkowo jest to fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków, które nie zeszły przy poprzednim obiedzie. :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 43
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8623
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 882
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 43
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8623
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 882
Składniki
Jeżeli używamy zwykłych ugotowanych utłuczonych ziemniaków, należy je przecisnąć przez praskę i dodać do nich łyżkę masła oraz dwa żółtka i wyrobić gładkie ciasto. Jeżeli natomiast używamy ziemniaków, które były utłuczone już z dodatkiem masła lub śmietany, nie dodajemy tłuszczu ponownie. Do ziemniaczanej masy proponuję dodać szczyptę gałki muszkatołowej.
Z ciasta uformować kawałki długości ok 5 cm.
Każdy kawałek panierować kolejno w mące, rozmąconych jajkach oraz bułce tartej. Następnie usmażyć krokiety na rumiano z każdej strony. Smacznego! :)