Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królik w sosie kurkowym"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Trzy ząbki czosnku posiekaj, wymieszaj z 2-3 łyżkami oleju i przyprawami (po szczypcie). Natrzyj udka królika. Chłodź kilka godzin.
Cebulę i pozostały ząbek czosnku pokrój, zeszklij na smalcu. Dodaj udka, obsmaż. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, seler i koper, zalej szklanką wody. Duś około półtorej godziny na małym ogniu.
Kurki oczyść, duś kilka minut na maśle, przypraw. Dodaj posiekaną natkę, wlej śmietanę, wymieszaj. Sos odparuj, polej królika.
Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 6, cena za porcję 5,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie