Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królik w sosie kurkowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Trzy ząbki czosnku posiekaj, wymieszaj z 2-3 łyżkami oleju i przyprawami (po szczypcie). Natrzyj udka królika. Chłodź kilka godzin.
Cebulę i pozostały ząbek czosnku pokrój, zeszklij na smalcu. Dodaj udka, obsmaż. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, seler i koper, zalej szklanką wody. Duś około półtorej godziny na małym ogniu.
Kurki oczyść, duś kilka minut na maśle, przypraw. Dodaj posiekaną natkę, wlej śmietanę, wymieszaj. Sos odparuj, polej królika.
Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 6, cena za porcję 5,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie