Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na przepysznego królika. Mięso to jest stosunkowo chude, dlatego idealnie nadaje się dla dzieci. Najbardziej lubię przygotowywać je w rękawie kuchennym, wtedy nie dodaję już ani odrobiny tłuszczu, dzięki temu jest o wiele zdrowszy. :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4056
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2621
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4056
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2621
Składniki
Mięso z królika dokładnie umyć, a następnie wysuszyć ręcznikiem papierowym, doprawić solą, pieprzem, przyprawami podanymi wyżej, obraną i pokrojoną cebulką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowanego królika zostawiamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na noc), aby się zamarynował. Zamarynowane mięso przełożyć do rękawa kuchennego, następnie piec w temperaturze ok.200 stopni przez godzinę. Po pewnym czasie można zmniejszyć temperaturę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)