Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na przepysznego królika. Mięso to jest stosunkowo chude, dlatego idealnie nadaje się dla dzieci. Najbardziej lubię przygotowywać je w rękawie kuchennym, wtedy nie dodaję już ani odrobiny tłuszczu, dzięki temu jest o wiele zdrowszy. :)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12300
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12300
Składniki
Mięso z królika dokładnie umyć, a następnie wysuszyć ręcznikiem papierowym, doprawić solą, pieprzem, przyprawami podanymi wyżej, obraną i pokrojoną cebulką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowanego królika zostawiamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na noc), aby się zamarynował. Zamarynowane mięso przełożyć do rękawa kuchennego, następnie piec w temperaturze ok.200 stopni przez godzinę. Po pewnym czasie można zmniejszyć temperaturę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)