Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na przepysznego królika. Mięso to jest stosunkowo chude, dlatego idealnie nadaje się dla dzieci. Najbardziej lubię przygotowywać je w rękawie kuchennym, wtedy nie dodaję już ani odrobiny tłuszczu, dzięki temu jest o wiele zdrowszy. :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 832
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8220
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13075
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 417
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2260
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 832
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8220
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13075
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 417
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2260
Składniki
Mięso z królika dokładnie umyć, a następnie wysuszyć ręcznikiem papierowym, doprawić solą, pieprzem, przyprawami podanymi wyżej, obraną i pokrojoną cebulką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowanego królika zostawiamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na noc), aby się zamarynował. Zamarynowane mięso przełożyć do rękawa kuchennego, następnie piec w temperaturze ok.200 stopni przez godzinę. Po pewnym czasie można zmniejszyć temperaturę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)