Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik z szałwią i tymiankiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ułóż w miseczce. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą oraz sokiem cytrynowy. Zioła opłucz, osusz. Listki szałwii oderwij od gałązek, a tymianek posiekaj. Dodaj do marynaty. Polej nią mięso w miseczce. Dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na noc.
Następnego dnia cebule obierz, grubo posiekaj, zeszklij na maśle. Włóż zamarynowane udka. Smaż, aż ładnie się zrumienią. Następnie podlej bulionem i winem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem Duś ok. 90 minut.
Podawaj np. ze smażonymi ziemniakami.Źródło: Naj