Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a wykwintne, a przy tym pyszne danie z królika.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5944
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9019
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8349
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5734
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5944
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9019
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8349
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5734
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, cebulę pokroić w piórka. Na rozgrzanej oliwie krótko podsmażyć mięso z obu stron, dodać cebulę, podsmażyć razem do zeszklenia cebuli. Podlać gorącym wywarem lub wodą, dodać żurawinę, sól i pieprz do smaku, zamieszać sos i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i powoli dusić pod przykryciem (ok. 1 godz.) do miękkości mięsa.
Podawać na gorąco z kuskusem, ryżem lub innym ulubionym dodatkiem i sałatą lub inną (też ulubioną) surówką