Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kromki z boczkiem"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 67
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 71
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 67
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 71
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu (woj. mazowieckie)</strong>
Bułki pokrój na kromki. Pos maruj z obu stron niewielką ilością masła. Ułóż po pół plasterka wędzonego boczku. Formę posmaruj masłem lub wyłóż papie rem do pieczenia. Ułóż kanapki tak, by lekko na siebie zachodziły.
Mleko dokładnie roztrzep z jajkami, przypraw do smaku szczy ptą soli i pieprzu. Polej kanapki. Szczypiorek posiekaj, posyp kanapki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 20 minut (najlepiej pod przykryciem, a pod koniec pokrywę zdejmij).
czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie