Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krucha tarta z nadzieniem mleczno-czekoladowym"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Ciasto: zagnieć. Okrągłą formę o średnicy 25 cm natłuść, posyp bułką tartą. Wylep ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz ok. 25 minut.
Nadzienie: masło stop w ron delku. Dodaj 4 łyżki wody, cukier i kakao. Mieszając, zagotuj na małym ogniu. Zdejmij z ognia, wsyp mleko w proszku, zmiksuj. Ciepłą masę wylej na kruchy spód, wyrównaj. Obficie posyp orzechami laskowymi. Ostudź. Wstaw tartę na godzinę do lodówki, żeby stężała.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnogóry</strong>
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie