Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche babeczki z wędzonym łososiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27545
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27545
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj żółtko, sól i wodę. Zagnieć ciasto, owiń je folią i włóż na godzinę do lodówki. Gdy będzie schłodzone, rozwałkuj je i wylep nim foremki do tartaletek wyłożone papierem do pieczenia.
Wstaw babeczki na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Wyjmij kruche ciastka i umieść w nich porwane plasterki łososia, obranego, pokrojonego w kosteczkę pomidora oraz kawałki ugotowanych jajek.
Surowe jajka roztrzep i połącz ze śmietaną. Dosyp sól, pieprz oraz drobno pokrojony koperek.
Polej babeczki przygotowanym sosem, po czym wstaw ponownie do gorącego piekarnika i piecz jeszcze około 20 minut.
Alicja Dominik z BydgoszczyŹródło: Super TV