Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche babeczki z wędzonym łososiem"
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 987
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1307
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 277
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6215
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 987
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1307
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 277
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6215
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj żółtko, sól i wodę. Zagnieć ciasto, owiń je folią i włóż na godzinę do lodówki. Gdy będzie schłodzone, rozwałkuj je i wylep nim foremki do tartaletek wyłożone papierem do pieczenia.
Wstaw babeczki na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Wyjmij kruche ciastka i umieść w nich porwane plasterki łososia, obranego, pokrojonego w kosteczkę pomidora oraz kawałki ugotowanych jajek.
Surowe jajka roztrzep i połącz ze śmietaną. Dosyp sól, pieprz oraz drobno pokrojony koperek.
Polej babeczki przygotowanym sosem, po czym wstaw ponownie do gorącego piekarnika i piecz jeszcze około 20 minut.
Alicja Dominik z BydgoszczyŹródło: Super TV