Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche paszteciki"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Mąkę i schłodzone masło wyrób z jajkiem, śmietaną, cukrem i szczyptą soli. Włóż ciasto do lodówki na pół godziny.
Ugotowane na twardo jajka drobno posiekaj. Bułkę namocz, odciśnij i rozdrobnij widelcem. Połącz z kaszanką wyjętą z osłonki. Dodaj poszatkowaną i zeszkloną na oleju cebulkę oraz pokrojone jajka. Całość wymieszaj z solą i pieprzem.
Rozwałkowane ciasto potnij na grube paski. Na każdy wyłóż farsz, złóż na pół, a brzegi sklej.
Paszteciki ułóż na blasze i piecz 20 minut w 175°C.Źródło: Kurier TV