Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche tartaletki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Ciasto zagnieć z podanych składników, włóż na godzinę do lodówki. Podziel na 6 części. Foremki posmaruj masłem i wylep ciastem. Piecz około 25 minut w 190 °C.
Krem: budyń rozrób w szklance mleka, dodaj cukier i mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj, wlej budyń. Gotuj do zgęstnienia, wystudź. Masło utrzyj mikserem. Nadal ucierając, dodawaj budyń. Całość ucieraj jeszcze 5 min.
Śliwki wypestkuj, obsmaż krótko na maśle. Orzechy i płatki zrumień. Napełnij tartaletki kremem. Na wierzchu ułóż wystudzone śliwki. Posyp orzechami i płatkami.
Czas przygotowania 65 min., ilość porcji 6, cena za porcję 1,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie