Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik po angielsku"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2208
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 261
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2208
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 261
Składniki
Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Do garnka wlej półtora litra wody, dodaj mięso, listek laurowy, ziele angielskie, sól (około półtorej łyżeczki) i ziarenka pieprzu. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około godziny (zbieraj szumowiny).
Marchewki obierz, oczyść, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Seler, pietruszkę i ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do wołowiny. Wsyp opłu kaną kaszę jęczmienną, dodaj tymianek. Gotuj 30-40 minut, aż warzywa zmiękną. Przypraw do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj z ulubionym pieczywem.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
czas przygotowania100 min ilość porcji4 cena za porcję3,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie