Do góry

Dania główne Przepis na:

Kulebiak

Kulebiak

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2577

Dodano:

Odsłon: 10799

Coś innego na wigilijny stół

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 opakowanie
  • grzyby suszone, 150 g
  • kapusta kiszona, 200 g
  • cebula, 2
  • jajko, 1
  • sol, pieprz, do smaku
  • majeranek, wdłg. uznania
  • ziele angielskie, 2-3 kuleczki
  • olej
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kulebiak

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać wcześniej namoczone grzyby. Kapustę odcisnąć, ugotować z przyprawami tak aby większość wody odparowała. Pokroić, wymieszać z grzybami i cebulą, doprawić do smaku. Farsz nałożyć na prostokąt ciast, zwinąć i dokładnie zlepić brzegi. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

leopard28 27 lutego 2013 Ja jadłem kulebiaka do barszczu i tak mi najbardziej pasuje

143 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

JUSTYSIA24 27 lutego 2013 a jaki sos do tego gdybym chciała zrobic kulebiaka na obiad po pracy?

144 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 24 lutego 2013 Coś pysznego i bardzo nieskomplikowanego w wykonaniu, do ulubionych.

143 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń