Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny kulebiak z farszem z kurek.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Składniki
Grzyby oczyścić, poszatkować. Cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na oleju. Dodać posiekane grzyby, sól i pieprz. Dusić ok. 20 minut. Ostudzić.
Dodać bułkę tartą oraz jajko. Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić je na pół godziny do lodówki.
Rozwałkować. Nałożyć wzdłuż ciasta nadzienie, zawinąć brzegi, nadając całości podłużny kształt. Posmarować jajkiem, piec ok. 30 minut.