Do góry

Dania główne Przepis na:

Kuleczki ryżowe

Kuleczki ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 4037

Dodano:

Odsłon: 9894

Zamiast ziemniaków !

Składniki

  • 2 torebki ryżu,
  • 2 szklanki wody,
  • kostka rosołowa,
  • jajko,
  • łyżka bułki tartej
  • łyżka mąki,pieprz, sól, natka pietruszki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kuleczki ryżowe

Przygotowanie

  1. Wodę zagotować z kostką rosołową, wrzucić ryż i gotować aż do całkowitego wchłonięcia wody w ryż. Uwaga! Należy mieszać by nie przypalić. Przyprawić pieprzem, solą, dodać natkę i odstawić do ostygnięcia. Dodać mąkę, bułkę tartą, wymieszać. Formować kulki, obtaczać w jajku, bułce i smażyć na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń