Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko zdecydowanie dla wybrednych dzieciaków. Moje nie lubią żadnych dodatków dlatego na święta robię im z masełkiem.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 733
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 733
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12536
Składniki
Mięso mielimy, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy nasze kotlety, pamiętając nawilżać dłonie aby mięso się nie kleiło. Na dłoni robimy placek, na środku dajemy łyżkę masła, zawijamy w kulkę i obtaczamy w bułce. Olej rozgrzewamy. Do rozbełtanych jaj wkładamy nasze mięso a następnie ponownie obtaczamy w bułce, smażymy na głębokim rozgrzanym tłuszczu.