Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kokos,pomidory,avocado,jaśminowy ryż i królowa botwinka cudownie chrupka,świeża i pachnąca ;-) szkoda,że tak krótko gości na naszych stołach...w takim zestawie kurak staje się wybornie smakowity ;-)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2983
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2983
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
filety z piersi kurczaka myjemy,osuszamy,usuwamy błonki i małe kostki,kroimy na pół i bardzo lekko rozbijamy w dużym płaskim naczyniu układamy kawałki mięsa,dodajemy mleko kokosowe,doprawiamy kurkumą,curry,mielonym chilli,pieprzem cytrynowym,solą i wiórkami kokosowymi- mieszamy wszystko i w takiej kąpieli trzymamy kurę ok 1 godz.
pozostałą część mleka kokosowego mieszamy z obranym avocado ( możemy zmiksować na gładko- ja potraktowałam avocado widelcem i łyżką wymieszałam z mlekiem kokosowym ) botwinkę myjemy,osuszamy ryż jaśminowy gotujemy na sypko i na drugiej patelni mieszamy z avocado i mlekiem-odstawiamy
w małym garnuszku podgrzewamy passatę na odrobinie oleju ryżowego
filety z kurczaka smażymy na chrupko,na złocisty kolor na oleju ryżowym na talerzu układamy parę łyżek passaty i naszego ryżu z avocado i kokosem,na takim posłaniu ląduje nasz rumiany kurak,dekorujemy listkami botwinki,doprawiamy odrobiną chilli Smacznego ;-)