Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kokos,pomidory,avocado,jaśminowy ryż i królowa botwinka cudownie chrupka,świeża i pachnąca ;-) szkoda,że tak krótko gości na naszych stołach...w takim zestawie kurak staje się wybornie smakowity ;-)
filety z piersi kurczaka myjemy,osuszamy,usuwamy błonki i małe kostki,kroimy na pół i bardzo lekko rozbijamy
w dużym płaskim naczyniu układamy kawałki mięsa,dodajemy mleko kokosowe,doprawiamy kurkumą,curry,mielonym chilli,pieprzem cytrynowym,solą i wiórkami kokosowymi- mieszamy wszystko i w takiej kąpieli trzymamy kurę ok 1 godz.
pozostałą część mleka kokosowego mieszamy z obranym avocado ( możemy zmiksować na gładko- ja potraktowałam avocado widelcem i łyżką wymieszałam z mlekiem kokosowym )
botwinkę myjemy,osuszamy
ryż jaśminowy gotujemy na sypko i na drugiej patelni mieszamy z avocado i mlekiem-odstawiamy
w małym garnuszku podgrzewamy passatę na odrobinie oleju ryżowego
filety z kurczaka smażymy na chrupko,na złocisty kolor na oleju ryżowym
na talerzu układamy parę łyżek passaty i naszego ryżu z avocado i kokosem,na takim posłaniu ląduje nasz rumiany kurak,dekorujemy listkami botwinki,doprawiamy odrobiną chilli
Smacznego ;-)
Przepis dnia
Czy może być coś pyszniejszego od świeżej dorady? Owszem! Świeża dorada w Cho...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31603
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9562
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 294
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31603
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9562
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 294
Składniki
filety z piersi kurczaka myjemy,osuszamy,usuwamy błonki i małe kostki,kroimy na pół i bardzo lekko rozbijamy w dużym płaskim naczyniu układamy kawałki mięsa,dodajemy mleko kokosowe,doprawiamy kurkumą,curry,mielonym chilli,pieprzem cytrynowym,solą i wiórkami kokosowymi- mieszamy wszystko i w takiej kąpieli trzymamy kurę ok 1 godz.
pozostałą część mleka kokosowego mieszamy z obranym avocado ( możemy zmiksować na gładko- ja potraktowałam avocado widelcem i łyżką wymieszałam z mlekiem kokosowym ) botwinkę myjemy,osuszamy ryż jaśminowy gotujemy na sypko i na drugiej patelni mieszamy z avocado i mlekiem-odstawiamy
w małym garnuszku podgrzewamy passatę na odrobinie oleju ryżowego
filety z kurczaka smażymy na chrupko,na złocisty kolor na oleju ryżowym na talerzu układamy parę łyżek passaty i naszego ryżu z avocado i kokosem,na takim posłaniu ląduje nasz rumiany kurak,dekorujemy listkami botwinki,doprawiamy odrobiną chilli Smacznego ;-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 30
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 173