Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kokos,pomidory,avocado,jaśminowy ryż i królowa botwinka cudownie chrupka,świeża i pachnąca ;-) szkoda,że tak krótko gości na naszych stołach...w takim zestawie kurak staje się wybornie smakowity ;-)
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1829
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1829
Składniki
filety z piersi kurczaka myjemy,osuszamy,usuwamy błonki i małe kostki,kroimy na pół i bardzo lekko rozbijamy w dużym płaskim naczyniu układamy kawałki mięsa,dodajemy mleko kokosowe,doprawiamy kurkumą,curry,mielonym chilli,pieprzem cytrynowym,solą i wiórkami kokosowymi- mieszamy wszystko i w takiej kąpieli trzymamy kurę ok 1 godz.
pozostałą część mleka kokosowego mieszamy z obranym avocado ( możemy zmiksować na gładko- ja potraktowałam avocado widelcem i łyżką wymieszałam z mlekiem kokosowym ) botwinkę myjemy,osuszamy ryż jaśminowy gotujemy na sypko i na drugiej patelni mieszamy z avocado i mlekiem-odstawiamy
w małym garnuszku podgrzewamy passatę na odrobinie oleju ryżowego
filety z kurczaka smażymy na chrupko,na złocisty kolor na oleju ryżowym na talerzu układamy parę łyżek passaty i naszego ryżu z avocado i kokosem,na takim posłaniu ląduje nasz rumiany kurak,dekorujemy listkami botwinki,doprawiamy odrobiną chilli Smacznego ;-)