Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś kurczaka inaczej,na zielono w rumianej panierce z dodatkiem świeżych ziòł energetyczne i bardzo sycące danie ;-) tu w duecie z puree ziemniaczanym i buraczanym ;-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98704
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1946
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5790
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5788
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98704
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1946
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5790
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5788
Składniki
filety z kurczaka płuczemy,osuszamy papierowym ręcznikiem,rozbijamy na średnio grube,oprószamy tylko pieprzem i odstawiamy na chwilę w jednym garnku gotujemy buraczki ( nieobrane ) do miękkości w drugim garnku gotujemy ziemniaki ( obrane ) do miękkości siekamy drobno zieloną pietruszkę i lubczyk razem na jednym dużym talerzu rozbijamy jajka, dodajemy rozdrobniony,suszony tymianek,dodając również sporo pieprzu i soli,roztrzepujemy na drugim talerzu rozsypujemy mąkę
panierujemy kotlety- najpierw panierujemy w mące,potem w jajku i na koniec w ziołowej panierce mocno dociskając filet na zielonym posłaniu tak aby cała kura była w ziołach odstawiamy na 15,20 minut aby aromaty wraz z panierką dobrze współgrały z mięsem
w tym czasie zabieramy się za puree buraczane i ziemniaczane buraczki obieramy ze skóry i ścieramy na wąziutkie paski i wrzucamy na sklarowane na patelni masło,podsmażamy 5,8 minut,dodajemy sól i pieprz i gotowe ziemniaczki miksujemy ale delikatnie z roztopionym masłem i podgrzanym mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu no i pióra gotowe ;-)
teraz smażymy na oleju nasze filety aż panierka będzie chrupka,na koniec smażenia dodajemy dla aromatu masło podajemy od razu z zestawem puree,dodajemy ulubione kiełki albo zieloną pietruszkę Smacznego ;-)