Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
azjatycki zawrót głowy....i feeeeeria aromatów,to moja druga ulubiona,po włoskiej,kuchnia. tajską uwielbiam ponad wszystko za jej przebogaty i arcypyszny zestaw smaków i niepowtarzalnych aromatów tu prezentuje mój mix z woka z tajską bazylią,która smakuje bosko ;-)))
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
filety z piersi kurczaka myjemy,osuszamy,kroimy na małe kawałki oprószamy suszonym zielonym i czerwonym chilli,pieprzem cytrynowym,solą,podlewamy mlekiem kokosowym i odstawiamy na 20 min
ryż jaśminowy gotujemy na sypko
na rozgrzany wok z olejem ryżowym wrzucamy kawałki mięsa,rumienimy,dodajemy świeże chilli,pędy bambusa,ziarno sezamu,ok 100 ml mleka kokosowego,mieszamy,przesmażamy,dodajemy porwaną na małe kawałki bazylię tajską chwilę jeszcze smażymy dla przejścia wszystkich aromatów
podajemy z ryżem jaśminowym,posypane dodatkowo suszonym chilli i prażonym sezamem
Smacznego ;-)