Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na danie kuchni indyjskiej. Jest zdecydowane w smaku, bardzo aromatyczne. Z tego względu lubimy zjeść je jedynie raz na jakiś czas. :-) Najlepiej pasuje do ryżu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5966
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 777
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 826
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5966
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 777
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 826
Składniki
Filety, paprykę i cebulę kroimy w kostkę, por w plastry, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
Filety podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia, obsypujemy przyprawami: 1 łyżeczką curry, szczyptą soli, pieprzu i papryki ostrej. Dodajemy warzywa, dusimy do miękkości, w razie potrzeby podlewamy wodą.
Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy pozostałe curry i przyprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.