Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Męczą mnie codzienne obiady bo czasem na prawdę nie wiem co zrobić!? A dziś szybki obiad z tego co miałam w lodówce! Czasem wychodzi a czasem nie...dziś zdecydowanie wyszło ;-)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30568
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29296
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30568
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29296
Składniki
Makaron oraz mrożone warzywa gotujemy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną drobno cebulę, następnie pokrojoną w kostkę pierś. W między czasie kroimy drobno kapustę i dodajemy do kurczaka, dusimy ok 15 min. Przyprawiamy curry oraz solą. W tym czasie odsączamy warzywa zostawiając ok 1szkl. wywaru. Nasze trio warzywne dodajemy na patelnie i chwilę smażymy.
Dodajemy wywar z warzyw następnie zaklepujemy. Chwilę gotujemy, polewamy swój ulubiony makaron. Osobiście uwielbiam sojowy, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Zaklepka : W 100ml wody blęduję łyżkę mąki ,dodaję 2łyżki śmietany i znowu blęduję. Gotowe, smacznego!