Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie aromatyczne danie, a połączenie szpinaku z mleczkiem kokosowym sprawia, że smakuje wyśmienicie.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10521
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6029
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1074
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 8009
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10521
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6029
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1074
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 8009
Składniki
Udka podzielić na 4 porcje /jeśli będzie to filet, to kroimy go w kostkę/. Z oliwy i curry zrobić marynatę, którą obtaczamy każdy kawałek kurczaka.Zostawiamy w miseczce na ok 1 godzinę w chłodnym miejscu.
Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kurczaka na złoty kolor, następnie dodać grubo pokrojoną cebulę i szpinak. Rozgnieść ząbek czosnku ,dodać do całości , przykryć patelnię i dusić ok.30 minut.
Po tym czasie wlać do potrawy mleczko kokosowe, wymieszać dokładnie wszystko na patelni, doprawić solą, pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Kurczaka można podać z ziemniakami, ale również idealnie pasuje do ryżu. Życzę SMACZNEGO!