Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie aromatyczne danie, a połączenie szpinaku z mleczkiem kokosowym sprawia, że smakuje wyśmienicie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 894
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 518
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 894
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 518
Składniki
Udka podzielić na 4 porcje /jeśli będzie to filet, to kroimy go w kostkę/. Z oliwy i curry zrobić marynatę, którą obtaczamy każdy kawałek kurczaka.Zostawiamy w miseczce na ok 1 godzinę w chłodnym miejscu.
Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kurczaka na złoty kolor, następnie dodać grubo pokrojoną cebulę i szpinak. Rozgnieść ząbek czosnku ,dodać do całości , przykryć patelnię i dusić ok.30 minut.
Po tym czasie wlać do potrawy mleczko kokosowe, wymieszać dokładnie wszystko na patelni, doprawić solą, pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Kurczaka można podać z ziemniakami, ale również idealnie pasuje do ryżu. Życzę SMACZNEGO!