Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od znajomej, która mieszkała parę lat w Indiach.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4382
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1308
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 287
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4382
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1308
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 287
Składniki
Pierś pokrojoną w kostkę o boku 1,5 do 2 centymetrów obsypałam przyprawami: zielonym curry, papryka słodką i chili, pasta paprykową, kurkumą. Obtoczyłam w przyprawach mięso.
Warzywa pokroiłam: - cebulę w kosteczkę - cukinię w ćwierć plasterki - marchew i rzodkiewki w półplasterki - czosnek w pasterki Pomarańczę "wyfiletowałam" czyli tak ja obrałam i pokroiłam żeby nie miała błonek. Nać kolendry trzeba drobno pokroić. Wstawiłam ryż: szklanka na cztery osoby z 2 i pół szklankami wody.
W rondelku zeszkliłam cebulę i marchew na oliwie, dodałam kurczaka. Po przyrumienieniu dodałam cukinię, rzodkiewkę i czosnek. Gdy wszystko będzie przysmażone dodałam szklankę wody aby utworzyła się podstawa sosu. Po około 15 minutach marchew powinna być już miękkawa. Na koniec dodałam pokrojona w cząstki pomarańczę i mleko kokosowe, wyłączyłam ogień i sprawdziłam słoność potrawy Na sam koniec jeszcze nać kolendry i gotowe! Jeśli sos jest zbyt rzadki lub jest go zbyt mało, można dodać łyżkę mąki ziemniaczanej rozrobioną w połowie szklanki wody. Smacznego :)