Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować prosty, rewelacyjny sposób na kurczaka z patelni. Dodatek soku jabłkowego sprawia, że sos smakuje idealnie a mięso jest kruche i soczyste. Koniecznie wypróbuj ten przepis :)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 125
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 744
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 125
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 744
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Sól i przyprawy mieszamy w miseczce. Gotową mieszanką nacieramy ponacinane udka z kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Na gorącym tłuszczu obsmażamy kurczaka z obu stron. Zarumienione mięso ściągamy z patelni na którą dodajemy posiekaną cebule.
Kiedy cebula się zeszkli na patelnię dodajemy podsmażone mięso, jabłka pokrojone na duże kawałki i sok jabłkowy. Całość dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Smacznego!