Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować prosty, rewelacyjny sposób na kurczaka z patelni. Dodatek soku jabłkowego sprawia, że sos smakuje idealnie a mięso jest kruche i soczyste. Koniecznie wypróbuj ten przepis :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Sól i przyprawy mieszamy w miseczce. Gotową mieszanką nacieramy ponacinane udka z kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Na gorącym tłuszczu obsmażamy kurczaka z obu stron. Zarumienione mięso ściągamy z patelni na którą dodajemy posiekaną cebule.
Kiedy cebula się zeszkli na patelnię dodajemy podsmażone mięso, jabłka pokrojone na duże kawałki i sok jabłkowy. Całość dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Smacznego!