Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować prosty, rewelacyjny sposób na kurczaka z patelni. Dodatek soku jabłkowego sprawia, że sos smakuje idealnie a mięso jest kruche i soczyste. Koniecznie wypróbuj ten przepis :)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 137
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 411
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 131
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 137
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 411
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 131
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Sól i przyprawy mieszamy w miseczce. Gotową mieszanką nacieramy ponacinane udka z kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Na gorącym tłuszczu obsmażamy kurczaka z obu stron. Zarumienione mięso ściągamy z patelni na którą dodajemy posiekaną cebule.
Kiedy cebula się zeszkli na patelnię dodajemy podsmażone mięso, jabłka pokrojone na duże kawałki i sok jabłkowy. Całość dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Smacznego!