Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować prosty, rewelacyjny sposób na kurczaka z patelni. Dodatek soku jabłkowego sprawia, że sos smakuje idealnie a mięso jest kruche i soczyste. Koniecznie wypróbuj ten przepis :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Sól i przyprawy mieszamy w miseczce. Gotową mieszanką nacieramy ponacinane udka z kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Na gorącym tłuszczu obsmażamy kurczaka z obu stron. Zarumienione mięso ściągamy z patelni na którą dodajemy posiekaną cebule.
Kiedy cebula się zeszkli na patelnię dodajemy podsmażone mięso, jabłka pokrojone na duże kawałki i sok jabłkowy. Całość dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Smacznego!