Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak duszony w warzywach"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Składniki
• Kurczaka umyj, osusz, oczyść, osusz papierowym ręcznikiem. Posyp solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką i rozmarynem. W szerokim rondlu rozgrzej tłuszcz. Układaj kurczaka. Pora i paprykę umyj. Cebulę i pora pokrój w talarki, paprykę w kostkę. Warzywa dołóż do kurczaka, podlej wodą tak, by mięso było do połowy zanurzone i przykryj pokrywką.
Duś pod przykryciem 40-50 minut, aż mięso będzie lekko odchodziło od kości. W razie konieczności podczas duszenia możesz podlać mięso niewielką ilością wody. Kurczaka podawaj z ryżem i duszonymi warzywami lub sałatą.Źródło: Dobry Tydzień