Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pozywne, rewelacyjny smak kurczaka, polecam.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1923
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1923
Składniki
Nozki dokladnie myjemy w cieplej wodzie i nacieramy Vegetka, mozna nieco takze oproszyc papryka slodka, zostawiamy na blacie na ok pol godziny
Do glebokiej patelni nalewamy olej, rozgrzewamy i kladziemy nozki wraz z obranym czosnkiem, tylko przepolowionym, Chwile obsmazamy.
Nastepnie podlewamy woda (ok. 1 szklanka) i dusimy pod przykryciem ok. 45-50 minut. Kiedy pierwsza woda odparuje, nalezy ja uzupelnic, ale juz w mniejszej ilosci. Potem takze uzupelniac. Na koncu odparowac tak, aby powstal gesciejszy sos (nie do konca!) Kurczak nabierze zlocistej barwy.
Co moge dodac. Najlepszy jest na drugi dzien :-)) jak oczywiscie zostanie jeszcze :-)) No i z lodowki. Mozna spozywac na zimno i na goraco. Odsylam do mojego przepisu na kasze perlowa (wspaniala), ktora razem podana, okraszona tym sosem spod kurczaka tworzy niesamowite polaczenie.