Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak faszerowany kaszą i wątróbką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Przyprawy wymieszaj z 1 ły żeczką masła. Kurczaka umyj, osusz. Posmaruj wewnątrz i na wierzchu masłem z przyprawami. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Główki czosnku przekrój w poprzek na pół.
Pieczarki umyj, kilka odłóż. Wątróbki posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż na 1 łyżeczce masła. Wrzuć wątróbki i pieczarki. Dodaj przeciśnięte ząbki czosnku. Wlej wino i duś, aż cały płyn odparuje. Domieszaj kaszę i jajko.
Farszem nadziej kurczaka, obwiąż nicią. Ułóż go w brytfance, dołóż odłożone pieczarki i główki czosnku, polej roztopionym masłem. Piecz pod przykryciem ok. 90 minut w 160o, polewając powstającym sosem.Źródło: Naj